Kremowe kokardki z łososia i szczypiorku
Jeśli masz o 20 minut do spędzenia w kuchni, kremowe kokardki z łososia i szczypiorku mogą być spektakularnym pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 31g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz farfalle, łosoś, łyżkę soku z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 33 fanów. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wszystko bajgiel-Crusted łosoś z kremowym sosem szczypiorkowym, Łosoś Migdałowo-Szczypiorowy, oraz Łosoś ze szczypiorkiem z Remoulade.
Instrukcje
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją opakowania. Po jego gotowane, odcedzić, zastrzegając trochę wody, i przechylić go z powrotem do patelni.
Dodać miękki ser, sok z cytryny i gravadlax lub wędzonego łososia z odrobiną pieprzu i dobrze wymieszać.
Dodać trochę wody z makaronu, aby pomóc w tworzeniu kremowego sosu,i ciepła przez.
Dodaj większość szczypiorku, wymieszaj i podziel miksturę makaronu między miseczki.
Podawać z pozostałym szczypiorkiem rozsypanym na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau