Kremowa Zupa Kalafiorowa
Need a lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre? Kremowa zupa kalafiorowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 254 kalorie, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ▢ sól, ▢ oliwę z oliwek, ▢ 1 bay i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Laurens Latest. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem, Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem, oraz Zupa mojej siostry: kremowa Curry Squash i zupa z kalafiora.
Instrukcje
Umyć głowę kalafiora, usunąć zewnętrzne liście i pokroić w różyczki.
W dużym garnku rozgrzać masło i oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Cebulę posypać mąką i wymieszać, aby utworzyć pastę. Gotować 2 protokół.
Powoli ubić bulion z kurczaka i zwiększyć ciepło do wysokiej. Zupa powinna lekko zagęścić.
Wymieszać z kalafiorem, solą, pieprzem i liściem laurowym. Dusić lekko z popękaną pokrywką przez 20-25 minut lub do momentu, gdy kalafior będzie miękki.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, Usuń liść laurowy, wymieszaj śmietanę i dostosuj przyprawy do swojego smaku. Top z pietruszką w razie potrzeby.