Krem kawowy: Coppette al Caffe
Krem kawowy: Coppette al Caffe wymaga mniej więcej 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 245 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu z wanilii, żółtka, ciężka śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Kardamon-Krem Kawowy, Ciasto Kawowe Z Kremem Brzoskwiniowym, oraz Kawa Jajko Szybki Budyń Budyń dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz żółtka, cukier, mąkę, wanilię i espresso.
Trzepaczka do dobrego połączenia.
Dodaj trochę mleka i włącz ogień do średnio wysokiego, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Kawałek po kawałku, dodać mleko do mieszaniny jaj, upewniając się, aby zachować mieszając tak, aby nie pozwolić jaj zacząć gotować na dolnych krawędziach patelni. Po dodaniu całego mleka doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Siedzieć aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia kremu.
W osobnej misce lub misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, wymieszaj śmietanę, aż utworzy gęstą bitą śmietanę. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż 2/3 ubitego kremu do mieszaniny kremu jajecznego. Oddzielić krem na 6 wysokich szklanek. Schłodzić wypełnione szklanki kremu w lodówce przez 1 godzinę. Tuż przed podaniem, każdą szklankę uzupełniamy łyżką pozostałej bitej śmietany i ziarnem kawy.