Kozi Ser Nasturcja Lody
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 422 kalorie, 18g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz kwiaty nasturcji, cukier, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kozi Ser-Lody Truskawkowe, Lody Pieczone Figowo-Kozie, oraz Lody Z Kozim Serem Żurawinowym.
Instrukcje
Włóż kozi ser do dużego (3-ćwiartkowego) żaroodpornego pojemnika z pokrywką.
W średnim rondlu na średnim ogniu, ciepłe mleko i wymieszać połowę cukru. Gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści. W międzyczasie żółtka ubić z pozostałym cukrem i solą w żaroodpornej misce. Kiedy mleko wchłonie cały cukier-ale zanim dojdzie do wrzenia-zacznij hartować jajka, powoli wlewając połowę ciepłej mieszanki mlecznej na mieszaninę żółtkową, jednocześnie energicznie ubijając. Następnie powoli wlać mieszaninę z mlekiem jajecznym z powrotem do rondla, energicznie ubijając.
Podgrzej mieszaninę, aż pokryje tył łyżki, a temperatura osiągnie 74° na termometrze cukierkowym.
Powoli wlać mieszaninę na ser kozi, ubijając do całkowitego rozpuszczenia i włączenia go. Złożyć posiekane kwiaty i schłodzić mieszaninę przez co najmniej 4 godziny i do nocy. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Pozostawić lody w temperaturze pokojowej na około 15 minut przed podaniem.