Konfitury figowe Mamma K z akcentem

Konfitury figowe Mamma K z akcentem
Konfitury figowe Mamma K z akcentem wymagają wokół 2 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 30 i kosztuje 17 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 104 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz słoiki do konserw, figi, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedroga przyprawa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Kaponata Mamma, Duszony królik La Mamma, oraz Nie Sałatka z tuńczykiem Twojej Mamy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj figi, cukier, plastry cytryny i żelatynę truskawkową w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Truskawkowymżelatyna O Smaku Truskawkowym
CytrynaCytryna
CukierCukier
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odstawić na 1 godzinę. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aby zapobiec spalaniu, aż piana zniknie i przetwory są zagęszczone, 25 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
3
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj konfitury figowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem FigowyDżem Figowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
4
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i odczekać co najmniej 2 dni przed otwarciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn