Kompot z owoców zimowych
Kompot z owoców zimowych to sos na 10 porcji. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Będzie hitem na Twojej zimowej imprezie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup koncentrat soku pomarańczowego, orzechy włoskie, morele i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32% , to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pieczony kompot z owoców zimowych , Compota de Frutas (kompot z owoców zimowych) i Kompot z owoców zimowych bez dodatku cukru .
Instrukcje
W 1-1/2-kwarty. wolnowaru, wymieszaj żurawinę, brązowy cukier, koncentrat soku pomarańczowego i ocet. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1-1/4 do 1-3/4 godziny lub do momentu, aż żurawina wyskoczy, a mieszanina zgęstnieje.
Wyłącz ogrzewanie; wymieszać z morelami, rodzynkami i orzechami włoskimi. Ochłodzić do temperatury pokojowej. Resztki przechowuj w lodówce.