Komosa cytrynowa
Lemony Quinoan to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 152 kalorie. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. 566 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i kup pieprz cayenne, seler, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 99%. Sałatka z cytrynowej quinoa, cytrynowa quinoa z jarmużem i cytrynowa sałatka z quinoa z soczewicą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Orzeszki piniowe prażymy krótko na suchej patelni na średnim ogniu. Zajmie to około 5 minut i należy stale mieszać, ponieważ łatwo się spalą. Odstawić do ostygnięcia.
W rondlu wymieszaj komosę ryżową, wodę i sól. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować, aż komosa ryżowa będzie miękka i wchłonie wodę, około 10 minut. Lekko ostudzić, następnie rozgnieść widelcem.
Przełóż komosę ryżową do miski i wymieszaj z orzeszkami piniowymi, sokiem z cytryny, selerem, cebulą, pieprzem cayenne, kminkiem i pietruszką. W razie potrzeby przed podaniem dopraw solą i pieprzem.