Kolacja: smażone ciasto ryżowe z sosem Gochujang
Przepis Kolacja dziś wieczorem: wymieszać smażone ciasto ryżowe z sosem Gochujang jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 660 kalorii. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka ząbków czosnku, Koreański chili w proszku, gochujang i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażone ciasto ryżowe z sosem Gochujang (Ddeokbokki), Dziś Kolacja: smażone krewetki z sosem pomidorowym, oraz Dziś Kolacja: Kurczak smażony z trawą cytrynową i Chile.
Instrukcje
Wymieszać wodę, gochujang, cukier, chili w proszku i czosnek w średniej wielkości misce. Odstawić.
Umieść wok na dużym ogniu. Podczas palenia dodać olej i zawirować, aby pokryć wok. Gdy olej zacznie palić, dodaj cebulę. Gotować, mieszając często, aż cebula jest lekko rumiane i miękkie, trzy do czterech minut.
Dodać kapustę. Gotować, często mieszając, aż zmięknie, około dwóch minut.
Dodaj placki ryżowe, upewniając się, aby oddzielić je tak, że nie trzymać się razem. Dodaj również ciasta rybne i sos gochujang. Dobrze wymieszać i niech SOS zmniejszyć, aż pokryje ciasta ryżowe, o dwie minuty
Dodaj szalotki i dobrze wymieszać.
Niech to gotować przez kolejną minutę. W tym momencie ciasta ryżowe powinny być miękkie.