Kolacja: migdałowe Tofu z makaronem gryczanym i groszkiem śnieżnym

Kolacja: migdałowe Tofu z makaronem gryczanym i groszkiem śnieżnym
Kolacja dziś wieczorem: migdałowe Tofu z makaronem gryczanym i groszkiem śnieżnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać olej sezamowy, groszek snap, syrop klonowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron Soba Z Tofu, Awokado I Groszkiem Śnieżnym, Kolacja: kapusta gotowana na sucho z tofu i groszkiem, oraz Kolacja: Pikantny makaron z Tofu (Dou Hua Mian) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pokroić tofu na 1/4-calowe grube paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połączyć masło migdałowe, sos sojowy, syrop klonowy, i olej sezamowy i ubijać, aż będzie gładka. Olej blachę do pieczenia z połowy neutralnego oleju i położyć paski Tofu w jednej warstwie, a następnie łyżka 1/2 łyżeczka mieszanki masła migdałowego na każdym kawałku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MigdałoweMasło Migdałowe
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Rozprowadzić go do malowania góry i piec tofu przez 25 protokół, następnie odwrócić kawałki i płaszcz je z taką samą ilością mieszanki masła migdałowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MigdałoweMasło Migdałowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Piec przez dodatkowe 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki. Po zakończeniu tofu, wyjąć i pokroić w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Podgrzać pozostały neutralny olej w woku lub dużej patelni, aż migotanie i dodać szalotki. Gotować przez minutę, a następnie dodać tofu. Po minucie dodać czosnek i 1/2 szklanki wody i dobrze wymieszać podczas gotowania. Łyżka w pozostałej mieszance masła migdałowego i dobrze wymieszać, aby połączyć. Kryć się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło MigdałoweMasło Migdałowe
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
W międzyczasie ugotuj makaron soba w osolonej wrzącej wodzie, dodając groszek snap lub śnieżny przez ostatnie kilka minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Odcedzić i dodać do garnka stir-fry wraz z octem ryżowym i kolendry. Wrzucić do połączenia i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn