Klon pieczony indyk z sosem żurawinowym
Klon Basted pieczony indyk z sosem żurawinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.04 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 554 kalorie, 70g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, skrobię kukurydzianą, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć słodzoną suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczony indyk w Porto z sosem z patelni, Masło cytrynowo-tymiankowe pieczony kurczak i sos, oraz Syrop klonowy-pieczony indyk z sosem Rieslinga.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Usunąć szyję i podroby z jam ciała i szyi indyka. Przechowywać w lodówce do innego użytku lub wyrzucić.
Odcedzić soki z indyka. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Odwróć skrzydła do tyłu, aby trzymać skórę szyi z tyłu indyka.
Włożyć indyka, pierś do góry, na płaski stojak do pieczenia w płytkiej patelni do pieczenia.
Umieścić 4 liście szałwii pod skórą po obu stronach piersi.
Umieścić indyka na płytkim stojaku na patelni.
Umyj całą skórę sokiem z cytryny.
Piec około 3-1 / 2 godzin, lub aż termometr mięsa osiągnie 180 stopni F Po włożeniu w najgłębszą część uda. Piersi i wierzch pałeczek przykryć folią aluminiową po dwóch godzinach, aby zapobiec przegotowaniu piersi.
W ciągu ostatnich 30 minut pieczenia, podlewać indyka syropem klonowym co 15 minut.
Wyjąć indyka z patelni i pozostawić do odpoczynku podczas przygotowywania sosu.
Umieść patelnię na palnikach na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia, a Złomowanie kapie z dna patelni.
Zdjąć patelnię z ognia. Przecedzić mieszaninę do dużego rondla.
Wymieszać 1-1 / 2 szklanki bulionu i soku żurawinowego do rondla. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego.
Wymieszać skrobię kukurydzianą do pozostałej 1/2 bulionu szklanki. Stopniowo mieszać do gotującej się mieszaniny. Wymieszać z żurawiną. Dusić, często mieszając, 5 minut.
Pokroić indyka i podawać z sosem.