Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną

Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną
Klon glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 488 kalorii, 50g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 78 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną, Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną, oraz Klon Szkliwiony Gruszka Płatki Owsiane.

Instrukcje

1
Ubij razem musztardę, syrop klonowy, sok z limonki i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Doprawić tuńczyka z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TuńczykTuńczyk
3
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj tuńczyka i gotować przez 30 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
5
Wyjąć z patelni i umyć obie strony tuńczyka szkliwem Klonowo-musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
GlazuraGlazura
Syrop KlonowySyrop Klonowy
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć na półmisek i udekorować kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
7
Podawać z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
GruszkaGruszka
8
W porcji: kalorie 334, tłuszcz całkowity 15g, tłuszcz nasycony 2g, Cholesterol 76mg, sód 149mg, węglowodany 8g, błonnik 0g, białko 39g
9
Dane Żywieniowe
10
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
11
Przedruk za zgodą New American Table autorstwa Marcusa Samuelsona, © październik 2009 John Wiley & Sons, Inc.

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn