Klementyna - solony Indyk z sosem Redeye

Klementyna - solony Indyk z sosem Redeye
Solony indyk z sosem Redeye może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 91g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli, świeżo kawa, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Klementyna - solony Indyk z sosem Redeye, Kawa-lakierowana szałwia Indyk z sosem Redeye, oraz Kotlety z kurczaka smażone z indyka z sosem Redeye.

Instrukcje

1
Rozetrzyj sól i skórkę z Klementyny razem w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Posypać solą w zagłębieniach głównego i szyjnego klucza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Włożyć indyka do dużej patelni.Rezerwa 2 łyżeczki soli klementynki do prażenia; pozostałą sól posypać całą wywrotką. Przykryć patelnię folią i schłodzić indyka na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dokładnie spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Spłucz dużą patelnię do pieczenia i wysusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść stojak na patelni; umieść turkeyon stojak i odstawić Odkryte w roomtemperatura 1 godzina.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 191°. włóż końcówki skrzydeł indyka pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Pokroić 6 klementynek na ćwiartki (ponowne użycie klementynek). Stuffcut Klementynki i cebulę do głównej jamy.Zwiąż nogi luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
CebulaCebula
8
Rozłóż masło allover indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała TurcjaCała Turcja
9
Posypać 1 łyżeczką pieprzu i zarezerwowane 2 łyżeczki soli klementynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
SólSól
10
Wlać 3 szklanki bulionu z kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Pieczony indyk 45 minut; podlewać sokami. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°. pieczyć indyka do momentu natychmiastowego-termometr włożony do najgrubszej części wysokiej rejestruje165, czasami fastrygując sokami z patelni, dodając więcej bulionu do utrzymania poziomu cieczy i pokrywając luźno folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, około 3 3/4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Przenieś indyka na talerz; namiot z folią i pozostaw 30 do 45 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
1
Wlać soki z pieczenia panindo dużej miarki. Łyżka tłuszczu, który rozsypuje się na powierzchnię w 1-filiżankę miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
2
Dodać wystarczającą ilość wywaru z indyka do odtłuszczonych panjuices, aby zmierzyć 5 filiżanek. W razie potrzeby dodać tłuszcz zarezerwowany z indyka Tofat z soków z patelni do miary 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podgrzać 1/2 szklanki tłuszczu w dużym dużym rondlu na średnim ogniu.
4
Dodaj szynkę i sauté3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
5
Ubić w mące; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wymieszać 5 szklanek mieszanki bulionu i kawy.Gotować, aż sos zmniejszy się do 61/2 szklanek, ok. 15 minut. Doprawić do smaku pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
PieprzPieprz
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia25
Magazyn