Kleisty ryż z pastą z czerwonej fasoli, orzechami włoskimi i porzeczkami
Kleisty ryż z pastą z czerwonej fasoli, orzechy włoskie i porzeczki może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 277 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz porzeczki, kleisty ryż, pastę z fasoli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasta ryżowe z pastą Chili, fermentowaną czarną fasolą i pieprzem Syczuańskim, Brukselka Z Orzechami Włoskimi I Porzeczkami, oraz Ciasto jabłkowe z orzechami włoskimi i porzeczkami.
Instrukcje
Noc wcześniej moczyć ryż w dużej misce z wodą o temperaturze pokojowej. Ryż należy moczyć przez co najmniej 6 godzin i można go pozostawić w wodzie do 24 godzin.
Następnego dnia odcedzić i spłukać płukankę. Roztopić smalec na dużej patelni na małym ogniu.
Dodać ryż i wymieszać. Wymieszaj posiekane orzechy i suszone owoce.
Podziel połowę ryżu równomiernie między osiem 8-uncji ramekin. Podziel pastę z czerwonej fasoli równomiernie między ramekiny, zbierając mały kopiec w środku ryżu, a następnie wierzch z pozostałym ryżem.
Umieścić wszystkie miski w parowarze. Paruj na dużym ogniu przez 25 do 35 minut, aż ryż będzie po prostu miękki i ugotowany.
Podawać natychmiast, skropić miodem. Resztki można przykryć folią i schłodzić do 3 dni. Ponownie paruj, aby się ogrzać.