Klasyczne Wietnamskie Sajgonki

Klasyczne Wietnamskie Sajgonki
Klasyczne wietnamskie sajgonki mogą być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 783 kalorie, 18g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka dla Wiosna. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wieprzowinę, makaron ryżowy, papier ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wietnamskie Sajgonki, Wietnamskie sajgonki {A How-To}, oraz Wietnamskie Sajgonki.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę w średniej misce, dodać wszystkie inne składniki nadzienia i bardzo dobrze wymieszać. Będziesz miał około 2 filiżanek nadzienia. Odstawić. (Można przygotować nadzienie z wyprzedzeniem i przechowywać w dobrze zamkniętym pojemniku w lodówce do 12 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ustaw dwie duże płyty lub płaską tacę. Zwilż dobrze ręcznik do herbaty, a następnie wykręć i połóż na powierzchni roboczej. Napełnij szeroką miskę lub miskę 2 cale ciepłej wody. (Lub napełnić 1-calowym piwem i dodać 1-calową gorącą wodę, aby uzyskać ciepłą mieszaninę; patrz UWAGI.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PiwoPiwo
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Jeśli używasz małych okrągłych Papierów lub klinów, zanurz papier w ciepłym płynie do namaczania, aż dobrze zmięknie, a następnie połóż na wilgotnym ręczniku (umieść klin z punktem zwróconym od siebie).
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
4
Umieść dużą łyżeczkę nadzienia na papierze w linii o długości 2 cali w pobliżu i równolegle do najbliższej okrągłej krawędzi.
5
Zwiń tę krawędź nad nadzieniem, a następnie złóż na boki papieru ryżowego i zwinąć szczelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
RolkaRolka
6
Umieść gotową rolkę na płycie lub tacy, szew w dół i przykryć wilgotną szmatką. Powtórz dla pozostałych rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Jeśli używasz dużych Papierów, zwilż dokładnie 1 papier, aż zmięknie, a następnie połóż na wilgotnym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Umieść skąpe 2 łyżki do napełniania w linii o długości około 5 cali w poprzek opakowania, znacznie poniżej linii środkowej, pozostawiając granicę I-Cala na obu końcach linii. Złóż najbliższą krawędź nad nadzieniem, złóż na boki papieru ryżowego i zwinąć mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
RolkaRolka
9
Umieść na talerzu lub tacy, przykryj wilgotną szmatką i powtórz z pozostałymi papierami i wypełnieniem.
10
(Rolki można składać do 3 godzin wcześniej i przechowywać, dobrze uszczelnione, w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
11
Gdy jesteś gotowy do usmażenia, ustaw kilka stojaków lub dużych talerzy wyłożonych ręcznikami papierowymi i przygotuj dodatkowe ręczniki papierowe. Również ustawić szczelinową łyżkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Umieść dwa stabilne woki lub duże ciężkie patelnie na średnim ogniu. (Możesz oczywiście użyć tylko jednego; zajmie to po prostu więcej czasu.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Dodać olej z orzeszków ziemnych na głębokość około 1 cala w każdym woku w jego najgłębszym punkcie lub Cala w patelni, i ciepło do gorąca. (Używaj nieco więcej oleju, jeśli smażysz dłuższe lub większe bułki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Sprawdź temperaturę, upuszczając kawałek zwilżonego papieru ryżowego do oleju. Powinien tonąć, a następnie natychmiast wznosić się powoli, bez ściemniania. Jeśli ciemnieje i szybko się podnosi, olej jest zbyt gorący; w razie potrzeby obniżyć nieco temperaturę. Znajdujemy ustawienie gdzieś pomiędzy średnim i średnim-wysokim, aby było idealne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Dodaj rolki po kolei do patelni, uważając, aby nie plusk się gorącym olejem, bez tłoczenia; upewnij się, że rolki nie dotykają się. (Prawdopodobnie będziesz musiał zrobić co najmniej dwie partie, nawet jeśli używasz dwóch dużych patelni lub woków.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
16
Po dodaniu rolek do oleju będą energicznie syczeć, ponieważ uwalniają wilgoć do gorącego oleju, a następnie bańka i papier ryżowy zmienią teksturę. Użyj szpatułki, aby obrócić rolki, aby gotować równomiernie, ale bądź delikatny, aby nie rozerwać skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
17
Gotować przez 7 do 10 minut, aż wszystko się zrumieni, a następnie użyć łyżki szczelinowej, aby przenieść do papierowej ręczniczki lub talerza. Powtórz z pozostałymi rolkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
18
Ułóż ugotowany makaron, jeśli używasz, i talerz sałatki na jednym lub kilku talerzach, aby goście mogli służyć sobie tak, jak chcą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
19
Lub umów się na indywidualny talerz makaronów i składników sałatkowych dla każdego gościa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
20
Umieść SOS stołowy w indywidualnych miseczkach przypraw, aby każda osoba miała osobisty sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
21
Podawaj rolki na jednej lub kilku płytach; jeśli serwujesz długie rolki, pocięte na pół lub na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
22
artykuł var
23
Typ_27_data = {};
24
artykuł
25
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia32
Magazyn