Klasyczne Ciasto Wieprzowe
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, mąkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Klasyczne kotlety wieprzowe z grilla, Prawie Klasyczny Wieprzowina Smażony Ryż, oraz Klasyczne Ciasto Wieprzowe Tourtière Lub Québec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć trotter z hock, liście laurowe, marchew, cebula i pieprz w dużym garnku. Przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 4 godziny, uzupełniając garnek z dodatkową wodą, jeśli Kłusaki zostaną odsłonięte. Odcedzić wywar do dużego garnka, w razie potrzeby rezerwując mięso kłusaka. Wyrzucić ciała stałe.
Na średnim ogniu umieścić naprężony wywar i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek. Doprawić do smaku solą.
Przenieść do pojemnika, ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Następnego dnia, odtłuścić tłuszcz z powierzchni.
Połącz szynkę, mieloną wieprzowinę, ziele angielskie, czarny pieprz, 1/2 łyżeczki soli i Marmit.
Wymieszać, aż składniki zostaną dobrze połączone. Przykryć i odstawić.
W dużej misce umieścić mąkę i posypać odrobiną soli i pieprzu. W małym rondlu połącz smalec, mleko i wodę i umieść na średnim ogniu, aż smalec się rozpuści.
Wlać masę smalcową na mąkę i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać, aż ciasto uformuje się.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj i mąkę na patelni w formie sprężynowej, a następnie rozwałkuj 3/4 ciasta na krążek o wielkości dna patelni w formie sprężynowej. Za pomocą palców naciśnij ciasto na boki patelni.
Nadzienie umieścić na patelni, a następnie zwinąć zarezerwowane ciasto w naczynie wielkości patelni w kształcie sprężyny,
Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, a następnie ułożyć na wierzchu ciasta.
Wytnij otwór parowy w górnej części ciasta, posmaruj pozostałym jajkiem i wstaw do piekarnika na 30 minut. Po 30 minutach obniżyć temperaturę do 163° i gotować na złoty kolor, o 1 godzinę dłużej.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Na małej patelni podgrzej zapasy. Ostrożnie wlej przez otwór parowy w górnej części ciasta, aż ciasto będzie całkowicie pełne, a wywar zacznie wychodzić z góry.
Przełożyć do lodówki i pozostawić na co najmniej 30 minut przed podaniem.