Key Lime Pie I
Key Lime Pie I is a lacto ovo vegetarian deser. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 8G białka, oraz 25g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 89 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 117 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wystarczy mieszanka cukru, limonki, soli i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 30%. Spróbuj Baked Key Lime Pie Donuts {Key Lime Blog Party}, Key Lime Pie Cupcakes – Upside-Down Key Lime Pies, oraz Tajny Składnik (Key Lime): Key Lime Shrimp Tacos dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Wymieszaj okruchy krakersów graham z cukrem i roztopionym masłem. Naciśnij na 9-calowy talerz do ciasta i piecz przez 5 minut.
Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Oddziel 2 jajka, umieszczając dwa białka w misce miksującej. Zarezerwuj żółtka w innej misce.
Do żółtek dodaj jedno całe jajko, sok z limonki i słodzone mleko skondensowane.
Ubijaj, aż będzie gładka. Za pomocą czystych ostrzy miksera lub nasadki do trzepaczki ubij białka solą i kremem z kamienia nazębnego, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż białka w mieszankę do napełniania.
Wlać nadzienie do częściowo upieczonej Skórki.
Piec w nagrzanym do 325 stopni F (165 stopni C) przez 10 do 15 minut lub do zastygnięcia.
Ostudzić w temperaturze pokojowej, a następnie zamrozić 4 godziny na noc. Tuż przed podaniem ubij śmietanę, aby uzyskać sztywne szczyty.
Podawać udekorowane bitą śmietaną i plasterkami limonki.
Polecane wino: Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Późne Zbiory Sauvignon Blanc
Moscato d ' Asti, Late Harvest Riesling i Late Harvest Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy Na Key Lime Pie. Ponieważ key lime pie jest dość cierpki, możesz wybrać dowolne z tych słodkich win, aby je zrównoważyć. Możesz spróbować Prunotto Moscato d ' Asti. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Prunotto Moscato d ' Asti
Intensywny bladożółty kolor. Na nosie: typowe cechy Moscato z nutą miodu akacjowego i głogu. Na podniebieniu: pełny, gęsty, wigor i elegancki z przyjemnym, zbrojnym i świeżym wykończeniem. Najlepiej ze świeżymi owocami (dobrze również zmieszanymi z truskawkami, brzoskwiniami i owocami leśnymi) oraz z ciastami. Podawać na zimno w temperaturze 10°C.