Kebaby Żabnica i Chorizo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kebabów Żabnica i Chorizo. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 760 kalorii. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, chorizo, bagietkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kebaby wieprzowo-Chorizo, Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), oraz Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby.
Instrukcje
Zapal grill gazowy lub węglowy. Na przemian nawlecz 4 plastry chorizo, 4 pomidory koktajlowe, 3 lub 4 kawałki żabnicy i 3 kawałki czerwonej cebuli na każdy z czterech 12-calowych metalowych szaszłyków.
Posmaruj żabnicę i szaszłyki chorizo oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Grill kebaby na średnio gorącym ogniu, obracając raz, aż lekko zwęglone i ryby są gotowane przez, około 4 minut na stronę.
Tymczasem, w małej misce, połączyć pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny i kolendry.
Kebaby przełożyć na talerz i skropić sosem kolendrowym. Grillować połówki bagietki, ściąć boki w dół, aż do tosty, o 20 sekund. Opiekane boki pocierać czosnkiem i pomidorkiem.
Kawałki bagietki przeciąć na pół i od razu podawać z kebabami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.