Kasata Świąteczna

Kasata Świąteczna
Boże Narodzenie Cassata może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka sera ricotta, wiśni, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Cassata, Cassata, oraz Ricotta Cassata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść porzeczki i 3 łyżki zastrzeżonego syropu wiśniowego w małej misce; rezerwy 1/2 szklanki syropu wiśniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Odstawić około 15 minut lub aż porzeczki zmiękną; odcedzić. Wiśnie grubo posiekać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
PorzeczkiPorzeczki
3
Umieść ser ricotta, ubitą polewę i 3 łyżki wina w robocie kuchennym lub blenderze. Przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)
Przez CiastoPrzez Ciasto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przenieść do średniej miski; złożyć w wiśnie i porzeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
PorzeczkiPorzeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Cut Funt ciasto poziomo na 3 warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
6
Ułożyć dolną warstwę na naczyniu do serwowania.
7
Rozprowadzić połową mieszanki ricotty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
8
Dodaj środkową warstwę ciasta.
9
Rozprowadzić pozostałą mieszaniną ricotty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
10
Dodać górną warstwę ciasta. Przykryć folią i przechowywać w lodówce około 2 godzin lub do mieszaniny ricotta jest firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
11
Roztopić kawałki czekolady w rondlu 2-quart na małym ogniu, często mieszając. Wymieszać pozostałe 3 łyżki wina i zarezerwowane 1/2 szklanki syropu wiśniowego, aż będzie gładka; zdjąć z ognia. Ubić w maśle, kilka kawałków na raz, za pomocą wire trzepaczką, aż się stopi. Przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Niemieckiej Słodkiej Czekolady, Startej4 Uncje Niemieckiej Słodkiej Czekolady, Startej
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Rozprowadzić mieszaninę czekolady na wierzchu i bokach deseru. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn