Karmelowo-Orzechowy Dacquoise

Karmelowo-Orzechowy Dacquoise
Karmelowo-orzechowy Dacquoise może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki pekan, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Banan Pekan Dacquoise, Solone babeczki karmelowe z orzechami kokosowymi kruchą kruszonką i karmelowym masłem szwajcarskim, oraz Orzech Laskowy Dacquoise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować bezy, połącz pierwsze 3 składniki w misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w orzechach pekan. Ostrożnie łyżka mieszanki bezowej do plastikowej torby na zamek błyskawiczny; uszczelnić. Ślad 1 (10-calowy) koło na każdym z 2 arkuszy pergaminu; taśma 1 arkusz na każdym z 2 arkuszy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Wytnij 1/4 cala z 1 rogu torby; wyciśnij mieszaninę bezową na przygotowane Patelnie, tworząc 2 (10-calowe) okręgi.
5
Piec bezy w temperaturze 200 przez 3 godziny lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik; schłodzić w zamkniętym piekarniku. Ostrożnie usuń bezy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Aby przygotować mus, połączyć wodę i żelatynę; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
7
W sosie umieścić brązowy cukier, 4 1/2 łyżeczki śmietany, masło, syrop i sól na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 2 minuty bez mieszania; zdjąć z ognia. Wymieszać mieszaninę żelatyny; gotować 30 sekund, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żelatynażelatyna
MasłoMasło
SyropSyrop
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z ognia.
9
Przenieść mieszaninę do dużej miski; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
W średniej misce umieścić pozostałą 1/4 szklanki śmietany do ubijania; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny żelatyny; schłodzić 20 minut lub aż prawie zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Połączyć cukier granulowany i 1/4 szklanki wody w małym sosie-patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając tylko do momentu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż termometr zarejestruje 250 (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
12
W dużej misce umieścić 2 białka i szczyptę soli; używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni. Powoli wlać gorącą mieszaninę cukru cienkim strumieniem do białek; kontynuować ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Zmniejszyć mikser do średniej prędkości; beat aż mieszanina ostygnie (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
1/3 mieszanki białka jaj należy złożyć w mieszaninę karmelową; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KarmelKarmel
14
Na półmisku ułożyć 1 pieczoną bezę; mus rozprowadzić równomiernie na bezie. Wierzch z pozostałą bezą okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
15
Mżawka roztopioną czekoladę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
16
Pokroić na 6 klinów.

Składniki

28Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekana i roztopionasłodko-gorzka czekolada, posiekana i roztopiona6(zima)dietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasny syrop kukurydzianyjasny syrop kukurydziany2largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki3largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki11 funt cukinii,żelatyna bez smakużelatyna bez smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśmietana do ubijania, podzielonaśmietana do ubijania, podzielona11 funt cukinii,świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane pekany, tostydrobno posiekane pekany, tosty0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1Dash(duża tuba)(duża tuba)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn