Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą

Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą
Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Mieszanka jabłek, karmelków, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przepis ten zachwycił 258 osób. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Karmelowe jabłka z kokosem i czekoladą, Słodko-słony Bourbon cynamon Pekan Karmel jabłka + mżawka czekoladowa, oraz Jabłka Czekoladowo-Kokosowe Karmelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jabłka umyć, a następnie całkowicie wysuszyć. (Uwaga: aby sos karmelowy przyklejał się do jabłek, jabłka muszą być dobrze schłodzone przed umyciem, suszeniem i zanurzeniem w sosie karmelowym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2
Włóż Drewniany pop stick do końca łodygi każdego jabłka. Karmelki mikrofalowe i woda w dużej szklanej misce mikrofalowej na wysokości 2 do 2-1 / 2 min. lub do momentu całkowitego stopienia karmelków i dobrze wymieszania mieszaniny po wymieszaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe CukierkiKarmelowe Cukierki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
WodaWoda
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przykryj dużą płytę pergaminem; spryskaj sprayem do gotowania. Jabłka zanurzamy, po jednym na raz, w sosie karmelowym, obracając się, aby równomiernie pokryć każde jabłko. Trzymaj zanurzone jabłko nad miską, aby nadmiar karmelu kapał z powrotem do miski. Jabłka zanurzyć w kokosie; ułożyć na przygotowanym talerzu. Przechowywać w lodówce 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KarmelKarmel
KokosKokos
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Czekolada mikrofalowa w osobnej misce do mikrofalówki 1 do 1 min. 15 sek. lub do momentu prawie stopienia się czekolady, mieszając po 1 min.; mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Polać jabłkami czekoladę; powrócić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub aż czekolada jest jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
7
Wyjąć jabłka z lodówki 15 min. przed podaniem. (Uwaga: jabłka karmelowe można schłodzić do 2 dni przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeHalloween
Magazyn