Karmelki żurawinowe lub ananasowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj karmelków żurawinowych lub ananasowych. Ten przepis służy 45 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę do ubijania, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Podobne przepisy to Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), Szynka Ananasowo-Żurawinowa, oraz Żurawina Ananas Mrożona Herbata.
Instrukcje
Masło 9x5-calowa patelnia bochenkowa.
Połącz żurawinę, cukier, syrop kukurydziany i sól w ciężkim, dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Ogrzać do 245 stopni F (118 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy miękką kulkę, która spłaszcza się po wyjęciu z wody i umieszczeniu na płaskiej powierzchni, 20 do 30 minut.
Stopniowo mieszaj śmietanę i masło do mieszanki żurawinowej, utrzymując gotowanie na stałym poziomie. Gotować, aż ponownie osiągnie 245 stopni F (118 stopni C), 5 do 10 minut.
Wlać mieszaninę do przygotowanego bochenka. Chłodny karmel na patelni na stojaku z drutu, około 1 godziny.
Usuń karmel z patelni, pokrój i zawiń pojedynczo lub podawaj z patelni.