Karmelizowane gruszki z lodami Dulce de Leche
Karmelizowane gruszki z lodami Dulce de Leche mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 374 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Mieszanka masła, lody dulce de leche, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone gruszki z Dulce de Leche, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz Ciasto lodowe Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieścić gruszki w dużej misce; wymieszać z sokiem z cytryny i wanilii. Roztopić masło w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj cukier; potrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić cukier.
Na patelni umieścić gruszki, pokroić w dół, skropić pozostałą mieszaniną soku z cytryny z miski. Gotować, aż cukier zacznie się rozpuszczać i mieszaniny pęcherzyków na całym, potrząsając patelni często, o 5 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Gruszki piec do miękkości i soki są złote, około 15 minut. Podziel gruszki między talerze. Każdą połowę gruszki polać gałką lodów.
Skropić sosem z patelni i podawać.