Karczochy pieczone i Prosciutto
Pieczone karczochy i Prosciutto to bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.03 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, sól i pieprz, cytryna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karczochy z Prosciutto i śmietaną, Karczochy Z Groszkiem I Prosciutto, oraz Pizza Pesto z karczochami i prosciutto.
Instrukcje
Wyciśnij część soku z połówek cytryny do dużej miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać ciemnozielone zewnętrzne liście. Odciąć wszystkie, ale 1 cal pozostałych liści. Obrać i przyciąć dno i łodygę karczocha. Połówki karczocha i wyjąć futrzany dusić łyżką.
Ponownie przeciąć połówki karczocha na pół, natrzeć cytryną i dodać zarówno cytrynę, jak i karczoch do wody z cytryną. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Na dużej, żaroodpornej patelni połącz 3 łyżki soku z cytryny z oliwą z oliwek, czosnkiem, tymiankiem i liściem laurowym.
Osuszyć karczochy i dodać je do patelni. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, mieszając karczochy od czasu do czasu.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz karczochy przez około 40 protokół, mieszając kilka razy, aż będą miękkie i rumiane w miejscach. Wyrzucić liść laurowy. Pietruszkę wymieszać i doprawić karczochami solą i czarnym pieprzem.
Ułóż plastry prosciutto na półmisku. Łyżka karczochy i ich gotowania płynu do miski i służyć z chlebem i prosciutto.