Karczochy gotowane na parze z dipem migdałowo-szafranowym
Gotowane na parze karczochy z migdałowy Dip Szafran może być tylko przystawka szukasz. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 224 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z cytryny, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest idealny do Super Bowl. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 94%. Spróbuj Szafran Gotowany Na Parze Małże, Dorsz Gotowany Na Parze Z Kalafiorem I Szafranem, oraz Małże Gotowane Na Parze Z Szafranem I Pomidorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ułóż karczochy w koszu na parze ustawionym na co najmniej 3 szklankach wody i pary, przykrytym, aż liście można łatwo usunąć, około 1 godziny.
Ochłoń. Mniej więcej w połowie gotowania sprawdź poziom wody i w razie potrzeby dodaj więcej.
W małej misce wymieszaj razem szafran i łyżkę wrzącej wody. Toast migdały na małej suchej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Usuń migdały i dodaj 1 łyżkę oleju do patelni.
Dodaj cebulę i gotować, aż zacznie brązowieć, 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Przełożyć do miski i ostudzić. W maszynce zmielić migdały, aż zostaną drobno posiekane.
Dodaj mieszaninę szafranu, mieszankę cebuli, jogurt i pietruszkę i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i wymieszać z sokiem z cytryny i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.