Kapuściana Balushka lub Kapusta i Makaron
Kapusta Balushkan lub Kapusta i Makaron zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 osobom. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 13 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes ma 130 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Mieszanka masła, kapusty, makaronu jajecznego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 81%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron z kapustą, Kapusta z makaronem i Makaron z kapustą.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Wmieszać makaron jajeczny i ponownie zagotować. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki, ale wciąż lekko twardy, około 5 minut.
Rozpuść masło na dużej patelni lub woku na średnim ogniu; gotuj i mieszaj cebulę, aż się zrumieni, około 8 minut.
Gotuj i mieszaj kapustę z cebulą, aż kapusta zwiędnie, kolejne 5 do 8 minut.
Delikatnie wymieszaj ugotowany makaron z mieszanką kapusty; dopraw solą i czarnym pieprzem do smaku.