Kandyzowana skórka pomarańczowa w czekoladzie
Kandyzowana skórka pomarańczowa w czekoladzie może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 99 kalorii, 1 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 23 centy za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką półsłodką czekoladę, tłuszcz piekarski, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Czekoladowo-Pomarańczowe Pots de Crème z Kandyzowaną Skórką Pomarańczy, Kandyzowana Skórka Pomarańczy w Czekoladzie i Chleb Sodowy z Ciemną Czekoladą i Kandyzowaną Skórką Pomarańczy.
Instrukcje
Ostrym nożem pokrój skórkę pomarańczową na cztery części w kształcie klina. Poluzuj skórkę łyżką i usuń; zachowaj owoce do innego użytku.
Skórkę włóż do ciężkiego rondla i zalej zimną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 20 minut.
Odpływ. Powtórz proces dwukrotnie, za każdym razem dobrze odsączając. Schłodzić przez 5 minut. Ostrożnie zeskrob nadmiar miąższu ze skórki.
Pokrój skórkę na 1/4 cala. paski.
W drugim rondlu wymieszaj cukier, wodę, syrop kukurydziany i sól. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie klarowny.
Dodaj paski skórki pomarańczowej; Gotuj delikatnie, aż cały syrop się wchłonie, a skórka będzie przezroczysta, około 30-35 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś paski na drucianą kratkę na co najmniej 3 godziny lub do wyschnięcia.
Rozpuść czekoladę i tłuszcz; mieszaj, aż będzie gładka. Każdy pasek zanurzamy do połowy w czekoladzie. Studzimy na drucianych stojakach pokrytych sprayem kuchennym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Engel Wines Riesling – koszerny. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Wina Engel Riesling - Koszerne
Żywy, wytrawny Riesling z akcentami zielonego jabłka, cytrusów i owoców tropikalnych, uzupełniony delikatnymi aromatami kwiatowymi i wyraźną kwasowością. Ciesz się tym winem schłodzonym.