Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów marynaty, więc dać Char-grillowane kalmary w marynacie Sherry spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,58 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sherry, papryka, płatki pieprzu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kalmary z marynatą w sosie imbirowo-sojowym, Marynata Sherry Z Orzechami Laskowymi, oraz Marynata limonkowo-Sherry do steków Flankowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby marynatę, ubić wszystkie składniki razem w dużej misce.
Dodaj kałamarnicę, przykryć i pozostaw do marynowania w lodówce przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
3
Przygotuj gorący ogień w grillu. Olej perforowany stojak do grilla lub Żeliwny ruszt do grilla i rozgrzej grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Kasztany Wodne, Julienne
4
Usuń kałamarnicę z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Kałamarnica
5
Umieść kałamarnicę na przygotowanym stojaku do grillowania i grilluj przez 4 minuty, obracając raz, lub aż kałamarnica będzie prawie nieprzezroczysta przez całą drogę i będzie chrupiąca wokół końców i macek. Nie przegotować lub staną się gumowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Aby służyć, ułóż na talerzu, skrop oliwą z oliwek i rozetrzyj natką pietruszki.