Kalmary z grilla w marynacie Sherry

Kalmary z grilla w marynacie Sherry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów marynaty, więc dać Char-grillowane kalmary w marynacie Sherry spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,58 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sherry, papryka, płatki pieprzu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kalmary z marynatą w sosie imbirowo-sojowym, Marynata Sherry Z Orzechami Laskowymi, oraz Marynata limonkowo-Sherry do steków Flankowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby marynatę, ubić wszystkie składniki razem w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj kałamarnicę, przykryć i pozostaw do marynowania w lodówce przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
3
Przygotuj gorący ogień w grillu. Olej perforowany stojak do grilla lub Żeliwny ruszt do grilla i rozgrzej grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Usuń kałamarnicę z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KałamarnicaKałamarnica
5
Umieść kałamarnicę na przygotowanym stojaku do grillowania i grilluj przez 4 minuty, obracając raz, lub aż kałamarnica będzie prawie nieprzezroczysta przez całą drogę i będzie chrupiąca wokół końców i macek. Nie przegotować lub staną się gumowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Aby służyć, ułóż na talerzu, skrop oliwą z oliwek i rozetrzyj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
7
From 25 Essentials: Techniques for Grilling Fish by Karen Adler and Judith Fertig. Copyright © 2010 by Karen Adler and Judith Fertig; photographs copyright © 2010 by Joyce Oudkerk. Opublikowane przez Harvard Common Press.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn