Kalafior Indyjski
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Kalafior indyjski może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, garam masala, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kalafior Indyjski, Dip z kalafiora Indyjskiego, oraz Krewetki indyjskie z kalafiorem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Odciąć większość łodygi kalafiora i umieścić całą głowę w naczyniu do pieczenia.
Na małej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i kurkumy.
Umyj główkę kalafiora mieszanką oleju i kurkumy.
Piec kalafior przez 30 minut.
Podczas gdy kalafior jest gotowanie ciepła dwie łyżki oleju na patelni, wymieszać w mielonej cebuli i saute, aż będą średni brązowy kolor.
Dodać puree pomidory, czosnek w proszku, garam masala i sól.
Niech ta mieszanina gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Ułóż liście sałaty na talerzu.
Umieść kalafior na sałacie.
Na kalafior wlać pomidorowe curry.