Kaczka z sosem kwaśnym: Anatra con Salsa
Kaczka z sosem kwaśnym: Anatra con salsa wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 1782 kalorie, 68g białka, oraz 161 g tłuszczu na porcję. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pancetta, kaczka, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Goan Kaczka Vindaloo w gorącym i kwaśnym sosie Cayenne, Kaczka wolno pieczona z sosem wiśniowym, oraz Pikantne Tacos z krewetkami z awokado Salsa & kwaśna śmietana sos kolendrowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Doprawić kaczkę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku lub zapiekance, na dużym ogniu, przesmaż kaczkę ze wszystkich stron, aż zbrązowieje.
Usuń kawałki kaczki. Obniżyć ogień i dodać pancetta, masło, liście szałwii i rozmaryn i gotować na średnim ogniu.
Dodaj soppressata i czosnek na patelni, i gotować, aż zioła i czosnek są pachnące.
Dodać ocet i brązowy bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia i dodać kawałki kaczki z powrotem na patelnię. Sok połówki cytryny na kaczkę i umieścić skórki w garnku.
Włożyć holenderski piekarnik do piekarnika i gotować przez 1 godzinę.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.