Kaboby wieprzowe i owocowe
Jeśli masz z grubsza 35 minut spędzić w kuchni, wieprzowina i owoce Kabobs może być niesamowite bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 28g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $2.91 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukinię, słodkie ziemniaki, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieprzowina i warzywa/owoce Kabobs, Kremowy Dip z owoców wiśniowych z tęczowymi owocami Kabobs, oraz Kaboby owocowe z owocami tropikalnymi Coulis.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze sześć składników.
Wlej 1/2 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wieprzowinę. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub na noc.
W międzyczasie włóż słodkie ziemniaki do rondla; zalej wodą. Przykryj i zagotuj. Gotuj do miękkości, około 8-10 minut; dobrze odcedź.
Wlej pozostałą marynatę do innej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj ziemniaki i cukinię. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub na noc.
Odcedź wieprzowinę i wyrzuć marynatę.
Odcedź warzywa, rezerwując marynatę do fastrygowania. Na ośmiu metalowych lub namoczonych drewnianych szaszłykach naprzemiennie nawlecz wieprzowinę, ziemniaki, cukinię i morele.
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grill, bez przykrycia, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 3 minuty, obracając i fastrygując zarezerwowaną marynatą. Grilluj lub piecz 4-5 minut dłużej lub do momentu, gdy mięso będzie czyste, często obracając i fastrygując zarezerwowaną marynatą.