Jesienne Curry Warzywne

Jesienne Curry Warzywne
Przepis Fall warzyw Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 198 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ciecierzycę, kolendrę, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Warzywne Quick Fall, Czerwone Curry Tofu z jesiennymi warzywami, oraz Kurczak i jesienne ciasto warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj słodkie ziemniaki na patelnię; smażyć 3 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać kalafior, cebulę i curry; gotować 1 minutę, stale mieszając mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KalafiorKalafior
CebulaCebula
4
Dodać bulion i kolejne 3 składniki (przez pomidory); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
BulionBulion
5
Posypać kolendrą; podawać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
JogurtJogurt
6
Wino mecz: Viognier. Tangent 2008 Paragon Vineyard Viognier (Edna Valley, CA; $1
Składniki, których będziesz potrzebować
ViognierViognier
WinoWino
7
koniecznie spróbuj tu wina z nutami gardenii, brzoskwini i moreli. Jest wystarczająco treściwy, aby spotkać ciecierzycę w połowie, ale wystarczająco ostry, aby pomieścić pikantne pomidory i jogurt. -- Sara Schneider
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
MorelaMorela
JogurtJogurt
BrzoskwiniaBrzoskwinia
WinoWino

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn