Jesienne Curry Warzywne
Przepis Fall warzyw Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 198 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ciecierzycę, kolendrę, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Warzywne Quick Fall, Czerwone Curry Tofu z jesiennymi warzywami, oraz Kurczak i jesienne ciasto warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj słodkie ziemniaki na patelnię; smażyć 3 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać kalafior, cebulę i curry; gotować 1 minutę, stale mieszając mieszaninę.
Dodać bulion i kolejne 3 składniki (przez pomidory); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Posypać kolendrą; podawać z jogurtem.
Wino mecz: Viognier. Tangent 2008 Paragon Vineyard Viognier (Edna Valley, CA; $1
koniecznie spróbuj tu wina z nutami gardenii, brzoskwini i moreli. Jest wystarczająco treściwy, aby spotkać ciecierzycę w połowie, ale wystarczająco ostry, aby pomieścić pikantne pomidory i jogurt. -- Sara Schneider