Jerk Wontons z salsą karaibską

Jerk Wontons z salsą karaibską
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Jerk Wontons z Karaiby Salsan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, oliwę z oliwek, mielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Jerk z ryżem Karaibskim i salsą Mango, Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, oraz Wolno gotowana wieprzowina Jerk z Karaiby Salsa Skinnytaste dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć ananas, jalapenos, ogórek, papryka, i kolendry. W innej misce, połączyć koncentrat soku jabłkowego, olej, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku JabłkowegoKoncentrat Soku Jabłkowego
PaprykaPapryka
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
AnanasAnanas
KolendraKolendra
OgórekOgórek
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj do mieszanki ananasa, rzucając delikatnie do herbu. Przykryć i schłodzić przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
3
Podawać z przyprawionymi chipsami Wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
4
Umieść wonton owijki w jednej warstwie na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Posmaruj roztopionym masłem; posyp je równomiernie przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
MasłoMasło
6
Piec, aż lekko rumiane i chrupiące, 4 do 6 protokół. Całkowicie schłodzić na pergaminie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać natychmiast lub przechowywać żetony w hermetycznym pojemniku do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
8
Połącz wszystkie składniki w misce, aż dobrze wymieszane. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

3(zima)koncentrat soku jabłkowego mrożony, rozmrożonykoncentrat soku jabłkowego mrożony, rozmrożony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło, roztopionemasło, roztopione1ogórek bez pestek, pokrojony w kostkęogórek bez pestek, pokrojony w kostkę11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony szczypioreksuszony szczypiorek01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianeksuszony tymianek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipęczek świeżej kolendry, posiekanej (opęczek świeżej kolendry, posiekanej (o11 funt cukinii,ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki11 funt cukinii,ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.goździki mielonegoździki mielone11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż2jalapenos, sadzone i mielonejalapenos, sadzone i mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 funt cukinii,posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojony w kostkę świeży ananaspokrojony w kostkę świeży ananas1czerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony, rozgnieciony pieprz Szkockisuszony, rozgnieciony pieprz Szkocki25owijki wonton, przecięte na pół po przekątnejowijki wonton, przecięte na pół po przekątnej1żółta papryka, pokrojona w kostkężółta papryka, pokrojona w kostkę1Rozgrzej piekarnik stopni FRozgrzej piekarnik stopni F
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn