Jasne.Galaretka masło bananowe
Jasne.Galaretka masło bananowe jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 5392 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $14.4 za porcję. Udać się do sklepu i odebrać produce protector, sok z cytryny, sure-galaretki owoców pektyny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jasne.Dżem truskawkowy bananowy, Jasne.Masło jabłkowe JELL, oraz JELL - O Chocolate-Peanut Butter Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki i opaski należy myć w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Dokładnie rozgnieść banany. Zmierz dokładnie 4 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-quart rondel. Wymieszaj sok z cytryny i owoc protector do przygotowanych owoców w rondlu.
Pektynę wymieszać z owocami w rondlu.
W razie potrzeby dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Wymieszaj szybko cały cukier. Powróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi szybko do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę. Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 minut.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)