Jarmuż z pieczoną papryką i oliwkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jarmuż z pieczoną papryką i oliwkami spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 67 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wieku ocet balsamiczny, cukier, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczona Feta z oliwkami i czerwoną papryką, Pieczona papryka z czarnymi oliwkami, oraz Marynowana pieczona papryka, oliwki i ser dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój jarmuż na kawałki wielkości kęsa, usuwając wszelkie twarde łodygi. Spłukać i wstrząsnąć do sucha.
Rozgrzać olej i czosnek w dużym garnku na średnim ogniu.
Usuń czosnek, jak tylko brązowieje (nie pozwól mu spalić).
Dodać jarmuż i smażyć 5 minut.
Dodaj 1/4 szklanki wody, przykryć, i gotować 8 do 10 minut lub do miękkości. Odkryć i dodać cukier, sól, oliwki, i papryka. Gotować na średnim ogniu, aż płyn odparuje. Łyżka do naczynia służącego; roztrzepać czosnek na wierzchu.
Skropić octem balsamicznym.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.