Jambalaya

Jambalaya
Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 2,39 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 28g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka krewetek, ryż, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować kiełbasę na gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Kiełbasę wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej 7 składników do gorących kapieli; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać pomidory, 3 składniki i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Mieszać w krewetki; przykryć i gotować 5 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Podawać natychmiast.
6
Zamrażać: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami. Dolna linia i boki 13-x 9-calowego naczynia do pieczenia z wytrzymałą folią aluminiową, pozwalającą na rozciąganie od 2 do 3 cali na boki; wypełnij jambalaya. Kryć i zamrażać. Aby służyć, zdjąć folię, zwrócić zapiekankę do oryginalnego naczynia do pieczenia; przykryć i rozmrozić w lodówce 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
8
Piec w temperaturze 350 do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn