Jambalaya

Jambalaya
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Jambalaya może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kreolskiej przyprawy, liść laurowy, Dekoracja: zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować kiełbasę na gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Kiełbasę wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dalej 7 składników do gorących kapieli; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać pomidory, 3 składniki i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
KiełbasaKiełbasa
CebulaCebula
RyżRyż
4
Mieszać w krewetki; przykryć i gotować 5 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
5
Podawać natychmiast.
6
Zamrażać: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami. Dolna linia i boki 13-x 9-calowego naczynia do pieczenia z wytrzymałą folią aluminiową, pozwalającą na rozciąganie od 2 do 3 cali na boki; wypełnij jambalaya. Kryć i zamrażać. Aby służyć, zdjąć folię, zwrócić zapiekankę do oryginalnego naczynia do pieczenia; przykryć i rozmrozić w lodówce 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
8
Piec w temperaturze 350 do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn