Przepis jamajski Kurczak Curry jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz Scotch bonnet chili pepper, gruba sól & pieprz , pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jamajskie Curry Z Kurczaka, Jamajskie Curry Z Kurczaka, oraz Autentyczny Jamajski Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Jamajskie Curry W Proszku:.Toast kminek, musztarda, kozieradka, anyż, czarny pieprz, nasiona kolendry i ziele angielskie na małej suchej patelni na dużym ogniu, aż przyprawy uwolnią swoje aromaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Całe Nasiona Kolendry
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
Zdjąć z ognia i ostudzić.Zmiel w młynku do przypraw (lub ręcznym blenderze), a następnie połącz z kurkumą. Sprawia, że o Puchar.Jamaican Curry Chicken:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
3
Rozgrzać olej na dużym ogniu w holenderskim piekarniku lub dużym, szerokim garnku.W razie potrzeby przyprawiamy kurczaka i brązowo w partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Wyjąć z puli i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać cebulę, czosnek, imbir i paprykę chili i gotować przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać curry i posiekany tymianek i gotować dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Dodaj sok z limonki.Odstawić kurczaka do garnka i przykryć bulionem i mlekiem kokosowym. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić kurczaka z garnkiem częściowo przykrytym, aż kurczak zacznie spadać z kości, około 1 godziny. Od czasu do czasu odtłuścić, aby usunąć dodatkowy tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Posiekane Szalotki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Berger Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.