Jamajskie Curry Z Kurczaka

Jamajskie Curry Z Kurczaka
Przepis jamajski Kurczak Curry jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz Scotch bonnet chili pepper, gruba sól & pieprz , pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jamajskie Curry Z Kurczaka, Jamajskie Curry Z Kurczaka, oraz Autentyczny Jamajski Kurczak Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jamajskie Curry W Proszku:.Toast kminek, musztarda, kozieradka, anyż, czarny pieprz, nasiona kolendry i ziele angielskie na małej suchej patelni na dużym ogniu, aż przyprawy uwolnią swoje aromaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia i ostudzić.Zmiel w młynku do przypraw (lub ręcznym blenderze), a następnie połącz z kurkumą. Sprawia, że o Puchar.Jamaican Curry Chicken:.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
3
Rozgrzać olej na dużym ogniu w holenderskim piekarniku lub dużym, szerokim garnku.W razie potrzeby przyprawiamy kurczaka i brązowo w partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Wyjąć z puli i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać cebulę, czosnek, imbir i paprykę chili i gotować przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać curry i posiekany tymianek i gotować dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Dodaj sok z limonki.Odstawić kurczaka do garnka i przykryć bulionem i mlekiem kokosowym. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić kurczaka z garnkiem częściowo przykrytym, aż kurczak zacznie spadać z kości, około 1 godziny. Od czasu do czasu odtłuścić, aby usunąć dodatkowy tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Serw.

Składniki

1(zima)1/2 C cukru kryształu (turbinado lub organiczny cukier trzcinowy)1/2 C cukru kryształu (turbinado lub organiczny cukier trzcinowy)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona anyżunasiona anyżu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pieprz czarnypieprz czarny7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonygruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakugruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra Siewnakolendra Siewna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kmin rzymskikmin rzymski4(zima)jamajskie curry (lub do smaku)jamajskie curry (lub do smaku)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kozieradkinasiona kozieradki2(zima)tymianek, świeży, posiekanytymianek, świeży, posiekany4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony1Limonka, sok zLimonka, sok z1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejscotch bonnet chili pepper, mielony (lub do smaku)scotch bonnet chili pepper, mielony (lub do smaku)4nogi kurczaka bez skóry, podzielonenogi kurczaka bez skóry, podzielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kurkuma w proszkukurkuma w proszku3(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Berger Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn