Jak zrobić flaki w stylu rzymskim

Jak zrobić flaki w stylu rzymskim
Jak zrobić flaki w stylu rzymskim wymaga około 2 godziny i 55 minut od początku do końca. Na 2,71 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku pancetta, płatki pieprzu, ocet, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 57%. Podobne przepisy to Flaczki w stylu rzymskim trippan alla Romana, Trippan alla romana (flaki w stylu rzymskim), oraz Kurczak Po Rzymsku.

Instrukcje

1
Połącz wodę, flaki, ocet, sól, wanilia i liść laurowy w dużej garnku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić pianę, która się gromadzi. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Flaki przełożyć na talerz i odstawić do ostygnięcia. Od 1 do 2 filiżanek płynu do gotowania.
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać pancetta i cebula; gotować i mieszać, aż pancetta jest rumiane i cebula jest półprzezroczyste, 6 do 7 protokół. Czosnek wymieszać w mieszaninie pancetta; gotować i mieszać, aż aromatyczne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Wymieszać sos marinara, 1 szklanka reserved flaki płyn, i płatki czerwonej papryki do mieszaniny pancetta. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
6
Pokroić flaki w 1-calową kostkę i dodać do sosu marinara-pancetta; wymieszać, aby połączyć. W razie potrzeby dodaj 1 filiżankę reserved flaczki. Dusić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Wymieszać fasolę garbanzo i miętę do sosu. Doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Posypać serem Parmigiano-Reggiano i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn