Jajka Ze Szparagami Benedykt
Jajka ze szparagami Benedict mogą być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szparagów, papryki, muffinek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jajka Ze Szparagami Benedykt, Proste jajka po benedyktyńsku ze szparagami, oraz Jajka Z Grzybami I Szparagami Benedykt podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi umieścić w koszyku na parze.
Umieścić w dużym rondlu ponad 1 cal. z wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 3-4 minuty lub do momentu, gdy będzie krucha. Odłóż na bok.
Przygotuj sos holenderski zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem, w dużej patelni, przynieść 2-3 w. woda do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić delikatnie. Przełom zimne jajka, po jednym na raz, w filiżance kremu lub Spodku. Trzymając naczynie blisko powierzchni wody, wsuń jajka, pojedynczo, do wody.
Gotować, odkryte, przez 3-5 minut lub aż białka są całkowicie ustawione i żółtka zaczynają gęstnieć. Łyżką wyciągnij każde jajko z wody.
Aby złożyć, umieść 4 kawałki szparagów na każdej połowie muffinki; wierzch gotowanym jajkiem; posyp serem. Po 3 łyżkach sosu holenderskiego udekorować papryką.