Jajka z pomidorem na grzance
Jajka z pomidorem na grzance wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka płatków pieprzu, oregano, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Spróbuj Jajka z pomidorem na grzance, Jajka Z Pomidorem Na Grzance, oraz Jajka gotowane w sosie pomidorowym, na grzance {make this now} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel jaja, zachowując każde żółtko w skorupce i łącząc 2 białka w filiżance. Przechowywać w lodówce pozostałe 2 białka do innego użytku.
W zimnej patelni średniej, połączyć olej, czosnek, peperoncini, i oregano. Włącz ogień i ogrzej na średnim ogniu, aż czosnek zacznie się smażyć (bez brązowienia), a mieszanina stanie się pachnąca, około 2 minut.
Podnieś ciepło do Wysokiej, a następnie użyj rąk, aby zmiażdżyć każdy pomidor na patelni, pozwalając sokowi wpaść na patelnię. Doprawić lekko solą i pieprzem. Smażyć pomidory, nadal rozbijając je widelcem. Gotować, aż się skoncentrują i nie wyglądają już wodniste, 2 do 3 protokół.
Obniżyć ogień do średniego i wymieszać z białkami. Gotować, aż białka staną się nieprzezroczyste i jędrne, zagęszczając sos pomidorowy, około 1 minuty.
Wyłącz ogrzewanie. Używając tylnej części łyżki, zrób 4 wgłębienia w sosie, pozwalając na kilka cali wokół każdego. Wsuń żółtko do każdego wgłębienia. Narysuj sos z krawędzi patelni wokół każdego z żółtek. Przykryć patelnię i pozostawić na piecu, rozgrzać, aż żółtka są po prostu rozgrzane przez i zaczyna się ustawiać, o 3 protokół dla płynnych żółtek.
Na każdy kawałek tosta delikatnie łyżkę sosu i żółtka i podawać od razu. Uważam, że pocieranie trochę oliwy z oliwek na łyżce pomaga zapobiec złamaniu żółtka.
Przedruk za zgodą Salt to Taste: the Keys to Confident, Delicious Cooking by Marco Canora with Catherine Young, © 2009 Rodale Inc.