Jajka szkockie z sosem musztardowym
Szkockie jajka z sosem musztardowym mogą być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 24g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, bułkę tartą panko, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jajka w sosie musztardowym, Jajka Szkockie, oraz Jajka Szkockie.
Instrukcje
Umieścić 6 jaj w średnim rondlu i przykryć zimną wodą.
Dodać ocet i doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 4 minuty. W międzyczasie napełnij miskę lodowatą wodą. Używając łyżki szczelinowej, Usuń jajka i natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie; odstawić na 2 minuty. Jajka delikatnie obrać i odstawić.
Połącz kiełbasę, zioła i jedno z pozostałych jaj w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek.
Wymieszać na średniej prędkości, aż do połączenia, o 3 protokół. Zwilżonymi rękami uformuj mieszankę kiełbasy wokół ugotowanych jaj, aby całkowicie pokryć.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Podgrzać około 3 cali oleju z pestek winogron w małym rondlu na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia odczyta 325 stopni F (lub aż szczypta panko skwierczy w oleju). Mąkę przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w płytkim naczyniu. Pozostałe jajka ubić z mlekiem w innym płytkim naczyniu.
Umieścić panko w trzecim płytkim naczyniu.
Jajka obsypane kiełbasą zawijamy w przyprawioną mąkę, wytrząsając nadmiar.
Przenieść do mieszaniny jajo-mleko i włączyć do całkowicie płaszcz.
Niech nadmiar jajek kapie, a następnie toczyć w panko.
Smażyć jajka na złoty kolor, o 3 protokół.
Wyjąć do blachy do pieczenia, przenieść do piekarnika i piec, aż kiełbasa jest gotowane przez, 10 do 12 protokół.
Wymieszać majonez, musztardę i sok z cytryny w małej misce.
Podawać z jajkami szkockimi.