Jajka gotowane z pieczonymi pomidorami i Portabellami

Jajka gotowane z pieczonymi pomidorami i Portabellami
Jajka w koszulce z pieczonymi pomidorami i Portabellami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 13g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, pomidory śliwkowe, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jajka Gotowane Z Pieczonymi Pomidorami, Jajka gotowane z pieczonymi pomidorami, pieczarkami i szynką, oraz Adam i Ewa na tratwie (jajka w koszulce z pieczonymi pomidorami, pieczarkami i szynką) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Pieczarki i pomidory posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Ułóż grzyby, boki łodygowe w dół i połówki pomidorów, pokrój boki w górę, na patelni brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
3
Warzywa Broil około 6 cali od ciepła, obracając grzyby w połowie gotowania, aż do miękkości i pomidory są lekko zwęglone, w sumie około 7 minut. (Zostaw brojlery włączone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Podczas gdy warzywa są pieczenia, wypełnić głęboką patelnię 10-calowy z 1 1/4 cala zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać biały ocet i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
6
Rozbij 1 jajko do filiżanki, a następnie wrzuć jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi jajkami, rozstaw je na patelni i gotuj na wolnym ogniu, aż białka będą twarde, ale żółtka są nadal płynne, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Jajka delikatnie przełożyć łyżką do ręczników papierowych, odsączyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Posypać łodygowe boki grzybów octem balsamicznym, następnie umieścić 1 połowę pomidora, pokroić bok do góry, na każdym grzybku i wierzch jajkiem. Przykryć jajka plastrami sera i dusić, aż ser się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
GrzybyGrzyby
SerSer
PomidorPomidor
JajkoJajko
9
Posypać szczypiorkiem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
1
* Jaja w tym przepisie nie są w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy. Można zastąpić pasteryzowane jaja (w skorupce) lub gotować jajka, aż żółtka są ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn