Jagnięcina z pesto miętowo-bazyliowym

Jagnięcina z pesto miętowo-bazyliowym
Stojak jagnięcy z pesto miętowo-bazyliowym to bezglutenowe i דל פחמימות,zne przystawka. Ten przepis zawiera 6 porcji z 272 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Za $2.15 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 116 fanów. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, sól, lekko listki mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują Jagnięcina z pesto miętowo-bazyliowym, Pieczony Stojak jagnięcy z miętowym Pesto, oraz Grillowany ruszt jagnięcy z pesto z bazylii pistacjowej.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Zmiksuj miętę, bazylię, orzechy, ser, sok z cytryny, czosnek, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym, aż zioła zostaną drobno posiekane. Przy uruchomionej maszynie stopniowo mieszaj 1/3 szklanki oleju, aż mieszanina będzie gładka i kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SerSer
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
ZiołaZioła
MiętaMięta
OrzechyOrzechy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Obficie posyp jagnięce stojaki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
5
Rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na patelni grillowej lub ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
6
Umieść 1 ruszt jagnięcy na patelni i gotuj tylko do zrumienienia, około 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieś mięso jagnięce do góry na ciężką dużą blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi 2 stojakami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Piecz jagnięcinę w piekarniku, aż ugotuje się do pożądanego wysmażenia, około 20 minut dla średnio wysmażonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przenieś stojaki jagnięce na powierzchnię roboczą. Odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
10
Pokrój jagnięcinę między kośćmi na pojedyncze kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
11
Rozłóż pesto na 1 pokrojonej stronie każdego kotleta. Ułóż kotlety pesto stroną do góry, na talerzach lub półmisku i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
12
Wskazówka Do przodu: Stojaki na pesto i jagnięcinę można przygotować do tego momentu 1 dzień wcześniej. Przykryj pesto i jagnięcinę osobno i wstaw do lodówki. Daj dodatkowy czas na upieczenie schłodzonej jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
JagnięcinaJagnięcina
13
Alternatywnie, stojaki jagnięce można pokroić, a następnie upiec przed podaniem. Aby upiec jagnięcinę: Użyj od 18 do 24 mięsistych kotletów z żeberka jagnięcego (około 2 1/2 uncji każdy, z 3 stojaków jagnięcych). Rozgrzej brojlery. Ułóż kotlety jagnięce w jednej warstwie na 2 ciężkich blachach do pieczenia. Kotlety jagnięce lekko posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Przyglądając się uważnie, podsmaż kotlety jagnięce 3 cale od źródła ciepła, aż ugotują się do pożądanego wysmażenia, około 3 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety Z żeberek JagnięcychKotlety Z żeberek Jagnięcych
Stojak BaranekStojak Baranek
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
14
Rozłóż pesto na kotletach. Ułóż kotlety pesto stroną do góry na talerzach lub półmisku i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
15
Polecane wino #1: Boroli Barolo 1998
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
16
REGION / pochodzenie: Barolo, Piemont
17
Winogrono / odmiana: Nebbiolo
Składniki, których będziesz potrzebować
NebbioloNebbiolo
WinogronaWinogrona
18
Polecane wino #2: Avignonesi Vino Nobile d ' Montepulciano 2001
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
19
REGION / pochodzenie: Montepulciano, Toskania
Składniki, których będziesz potrzebować
MontepulcianoMontepulciano
20
Winogrono / odmiana: Sangiovese (Prugnolo Gentile-lokalny klon sangiovese)
Składniki, których będziesz potrzebować
SangioveseSangiovese
WinogronaWinogrona
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn