Jagnięcina z pesto miętowo-bazyliowym
Stojak jagnięcy z pesto miętowo-bazyliowym to bezglutenowe i דל פחמימות,zne przystawka. Ten przepis zawiera 6 porcji z 272 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Za $2.15 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 116 fanów. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, sól, lekko listki mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują Jagnięcina z pesto miętowo-bazyliowym, Pieczony Stojak jagnięcy z miętowym Pesto, oraz Grillowany ruszt jagnięcy z pesto z bazylii pistacjowej.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zmiksuj miętę, bazylię, orzechy, ser, sok z cytryny, czosnek, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym, aż zioła zostaną drobno posiekane. Przy uruchomionej maszynie stopniowo mieszaj 1/3 szklanki oleju, aż mieszanina będzie gładka i kremowa.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Obficie posyp jagnięce stojaki solą i pieprzem.
Rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na patelni grillowej lub ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Umieść 1 ruszt jagnięcy na patelni i gotuj tylko do zrumienienia, około 3 minut z każdej strony.
Przenieś mięso jagnięce do góry na ciężką dużą blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi 2 stojakami jagnięcymi.
Piecz jagnięcinę w piekarniku, aż ugotuje się do pożądanego wysmażenia, około 20 minut dla średnio wysmażonych.
Przenieś stojaki jagnięce na powierzchnię roboczą. Odstawić na 10 minut.
Pokrój jagnięcinę między kośćmi na pojedyncze kotlety.
Rozłóż pesto na 1 pokrojonej stronie każdego kotleta. Ułóż kotlety pesto stroną do góry, na talerzach lub półmisku i podawaj.
Wskazówka Do przodu: Stojaki na pesto i jagnięcinę można przygotować do tego momentu 1 dzień wcześniej. Przykryj pesto i jagnięcinę osobno i wstaw do lodówki. Daj dodatkowy czas na upieczenie schłodzonej jagnięciny.
Alternatywnie, stojaki jagnięce można pokroić, a następnie upiec przed podaniem. Aby upiec jagnięcinę: Użyj od 18 do 24 mięsistych kotletów z żeberka jagnięcego (około 2 1/2 uncji każdy, z 3 stojaków jagnięcych). Rozgrzej brojlery. Ułóż kotlety jagnięce w jednej warstwie na 2 ciężkich blachach do pieczenia. Kotlety jagnięce lekko posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Przyglądając się uważnie, podsmaż kotlety jagnięce 3 cale od źródła ciepła, aż ugotują się do pożądanego wysmażenia, około 3 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Rozłóż pesto na kotletach. Ułóż kotlety pesto stroną do góry na talerzach lub półmisku i podawaj.
Polecane wino #1: Boroli Barolo 1998
REGION / pochodzenie: Barolo, Piemont
Winogrono / odmiana: Nebbiolo
Polecane wino #2: Avignonesi Vino Nobile d ' Montepulciano 2001
REGION / pochodzenie: Montepulciano, Toskania
Winogrono / odmiana: Sangiovese (Prugnolo Gentile-lokalny klon sangiovese)