Jagnięcina z chrzanem i octem: Agnello al Raffano
Jagnięcina z chrzanem i octem: Agnello al Raffano może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 742 kalorie, 66g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz ocet winny, cebulę, łodygi pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane żeberka jagnięce (agnello a Scottadito), Baranek pieczony (Agnello de Latte Arrosto), oraz Crocchette d ' Agnello e bieta (Krokiety z jagnięciną i Chardą Szwajcarską) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń kość, większość tłuszczu i całą chrząstkę z jagnięciny i pokrój mięso w 1-calową kostkę.
W dużym holenderskim piekarniku, połączyć 2 łyżki masła, olej, cebula, tymianek, liście laurowe, ocet, bulion i sól i pieprz, do smaku, i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać kostkę jagnięciny i gotować pod przykryciem przez 1 godzinę. Mięso powinno być bardzo delikatne, a na patelni powinno być bardzo mało płynu. Jeśli na patelni jest dużo płynu, usuń mięso i zmniejsz płyn na dużym ogniu, a następnie wróć mięso na patelnię.
W małym rondlu roztopić pozostałe masło i wymieszać z chrzanem i natką pietruszki. Gotować, mieszając, na dużym ogniu przez 1 minutę, następnie wlać sos na mięso i wrzucić do płaszcza.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.