Jabłko Crème Karmel
Apple Crème Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jabłka, żółtka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowo-Jabłkowy Creme Brulee, Hybrid Caramel Creme Brulee Apple, oraz Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. obrać i rdzeń jabłko.
Pokroić w cienkie plasterki; każdy plasterek pokroić na pół w poprzek. Ułóż na dnie 6 (6-oz) kubków budyniu bez nadzienia.
W ciężkim rondlu 2-quart, wymieszać 3/4 szklanki cukru i wody. Pędzlem do ciasta zanurzonym w wodzie, zmyć cukier wewnątrz patelni. Bez mieszania, gotować na średnim ogniu 5 do 6 minut lub do momentu, gdy mieszanina zacznie zmieniać kolor na bursztynowy. Delikatnie obracaj patelnię, gdy mieszanina ciemnieje do złotego brązu (obserwuj uważnie, ponieważ mieszanina może spalić się w ciągu kilku sekund). Natychmiast zdjąć z ognia. Ostrożnie wlać jabłka w miseczkach kremu.
Na patelni o wymiarach 13x9 cm umieścić kubki z kremem.
W średniej misce, ubić jajka, żółtka, 1/2 szklanki cukru i wanilii z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze połączone. Stopniowo ubijaj w śmietanie do wymieszania. Ostrożnie wlać mieszaninę karmelową do filiżanek.
Umieść patelnię z filiżankami w piekarniku; wlej gorącą wodę do patelni, aż do połowy boków kubków kremu.
Piec 50 do 60 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty (jabłka mogą unosić się na wierzch).
Wyjąć kubki z wody; umieścić na stojaku z drutu. Fajne 30 minut. Przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia, około 1 godziny.
Aby zdemontować, Uruchom cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi każdego kubka.
Umieścić dno kubka w gorącej wodzie na 30 do 60 sekund, aby poluzować karmel. Unmold na poszczególnych talerzach deserowych. Przechowywać w lodówce.