Islandzki Tort Świąteczny
Islandzki ciasto świąteczne może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 300 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, mleko, ekstrakt z kardamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Islandzki Tort Świąteczny, Islandzki Ponnokukur, oraz Islandzki Pudding Ryżowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną 11-calową patelnię.
Masło lub margarynę ze śmietaną i cukrem zmiksować na puszystą masę.
Dodać jajka po jednym na raz bicie dobrze po każdym z nich. Wymieszać z mlekiem, cytryną i aromatem kardamonu. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Przesiej trochę mąki na rodzynki, a następnie wymieszaj je w cieście.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 55 do 60 minut.