Irish Cream Chocolate Mousse Cake

Irish Cream Chocolate Mousse Cake
Irish Cream Chocolate Mousse Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Likier irish cream, półsłodką czekoladę do pieczenia, kawę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Irish Cream Chocolate Mousse Pie, Mus Czekoladowy Irish Cream, oraz Chocolate-Irish Cream Mousse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajka i cukier ubić w dużej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody)i ubijaj stale, aż termometr candy zarejestruje 71°., o 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubić mieszankę jajeczną, aż ostygnie i będzie bardzo gęsta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie; mieszaj do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
4
Czekoladę wyjąć z wody. Chłodny dla Łukasza ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Połączyć śmietanę i Likier Irish cream w średniej misce; ubić na sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Na masę jajeczną wlać ciepłą roztopioną czekoladę i złożyć. Złożyć w mieszaninie śmietany. Przykryć i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać z whiskey. Super. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala. Dół linii z pergaminem. Za pomocą miksera elektrycznego, ubijaj jajka, cukier, proszek espresso i sól w dużej misce, aż mieszanina zgęstnieje i powoli rozpuszcza się wstążka, gdy urządzenia unoszą się, około 8 minut. Przesiać 1/3 mąki i delikatnie złożyć do masy jajecznej. Powtórz jeszcze 2 razy (nie overmix lub ciasto może spuścić powietrze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, o 35 protokół. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Uruchom mały ostry nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni. Obróć ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Usuń dno patelni. Odklej pergamin. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć ciasto w plastik i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Ułożyć dolną warstwę ciasta na talerzu.
3
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
4
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
6
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, ściąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
8
Pozostały mus rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto podczas przygotowywania zespołów czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; top z woskowanych pasków papieru, odstępy od siebie. Wymieszać posiekaną półsłodką czekoladę i skracanie warzyw w dużym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie WarzywSkracanie Warzyw
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Używając metalowej szpatułki do polewania, rozprowadź czekoladę, aby pokryć paski równomiernie i całkowicie, pozwalając czekoladzie rozciągnąć się poza krawędzie pasków papieru. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na czystej folii wyłożonej blachą do pieczenia. Przechowywać w lodówce tylko do momentu, gdy czekolada zaczyna się ustawiać, ale nadal jest bardzo elastyczny, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Usuń czekoladowe paski z lodówki. Opuszkami palców unieść 1 opaskę z folii. Z boku czekolady obok ciasta, umieścić zespół wokół boku ciasta; naciśnij delikatnie, aby przylegać (zespół będzie wyższy niż ciasto). Powtórz z drugą taśmą czekoladową, naciskając na odsłoniętą stronę ciasta, tak aby końce taśm czekoladowych po prostu się spotkały (jeśli końce nakładają się na siebie, użyj nożyczek, aby przyciąć nadmiar papieru i czekolady). Przechowywać w lodówce, aż zestawy czekolady, o 5 protokół. Delikatnie odkleić papier. Ciasto w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1
Blacha do pieczenia z folią. Rozpakuj 1 kwadrat czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Umieść czekoladę na papierowym opakowaniu w kuchence mikrofalowej. Gotować na wysokiej, aż czekolada zacznie lekko zmiękać, około 1 minuty (Czas będzie się różnić w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej). Obróć czekoladowy kwadrat na 1 stronę i trzymaj w dłoni. Pracując nad arkuszem wyłożonym folią, pociągnij obieraczkę do warzyw wzdłuż boków czekolady, pozwalając czekoladowym lokom delikatnie spaść na folię. Uformuj jak najwięcej loków. Powtórz proces z pozostałymi kwadratami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Umieść loki dekoracyjnie na wierzchu ciasta, lekko oplatając. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Ciasto w lodówce.)
4
Przed podaniem ciasta przesiać cukier puder na czekoladowe loki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn