Irish Cream Chocolate Mousse Cake
Irish Cream Chocolate Mousse Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Likier irish cream, półsłodką czekoladę do pieczenia, kawę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Irish Cream Chocolate Mousse Pie, Mus Czekoladowy Irish Cream, oraz Chocolate-Irish Cream Mousse dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka i cukier ubić w dużej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody)i ubijaj stale, aż termometr candy zarejestruje 71°., o 5 minutach.
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubić mieszankę jajeczną, aż ostygnie i będzie bardzo gęsta, około 10 minut.
Umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie; mieszaj do rozpuszczenia i wygładzenia.
Czekoladę wyjąć z wody. Chłodny dla Łukasza ciepły.
Połączyć śmietanę i Likier Irish cream w średniej misce; ubić na sztywne szczyty.
Na masę jajeczną wlać ciepłą roztopioną czekoladę i złożyć. Złożyć w mieszaninie śmietany. Przykryć i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać z whiskey. Super. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala. Dół linii z pergaminem. Za pomocą miksera elektrycznego, ubijaj jajka, cukier, proszek espresso i sól w dużej misce, aż mieszanina zgęstnieje i powoli rozpuszcza się wstążka, gdy urządzenia unoszą się, około 8 minut. Przesiać 1/3 mąki i delikatnie złożyć do masy jajecznej. Powtórz jeszcze 2 razy (nie overmix lub ciasto może spuścić powietrze.)
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, o 35 protokół. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Uruchom mały ostry nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni. Obróć ciasto.
Usuń dno patelni. Odklej pergamin. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć ciasto w plastik i schłodzić.)
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy.
Ułożyć dolną warstwę ciasta na talerzu.
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, ściąć bok w dół.
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Pozostały mus rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto podczas przygotowywania zespołów czekolady.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią i odstawić.
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; top z woskowanych pasków papieru, odstępy od siebie. Wymieszać posiekaną półsłodką czekoladę i skracanie warzyw w dużym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Używając metalowej szpatułki do polewania, rozprowadź czekoladę, aby pokryć paski równomiernie i całkowicie, pozwalając czekoladzie rozciągnąć się poza krawędzie pasków papieru. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na czystej folii wyłożonej blachą do pieczenia. Przechowywać w lodówce tylko do momentu, gdy czekolada zaczyna się ustawiać, ale nadal jest bardzo elastyczny, o 2 protokół.
Usuń czekoladowe paski z lodówki. Opuszkami palców unieść 1 opaskę z folii. Z boku czekolady obok ciasta, umieścić zespół wokół boku ciasta; naciśnij delikatnie, aby przylegać (zespół będzie wyższy niż ciasto). Powtórz z drugą taśmą czekoladową, naciskając na odsłoniętą stronę ciasta, tak aby końce taśm czekoladowych po prostu się spotkały (jeśli końce nakładają się na siebie, użyj nożyczek, aby przyciąć nadmiar papieru i czekolady). Przechowywać w lodówce, aż zestawy czekolady, o 5 protokół. Delikatnie odkleić papier. Ciasto w lodówce.
Blacha do pieczenia z folią. Rozpakuj 1 kwadrat czekolady.
Umieść czekoladę na papierowym opakowaniu w kuchence mikrofalowej. Gotować na wysokiej, aż czekolada zacznie lekko zmiękać, około 1 minuty (Czas będzie się różnić w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej). Obróć czekoladowy kwadrat na 1 stronę i trzymaj w dłoni. Pracując nad arkuszem wyłożonym folią, pociągnij obieraczkę do warzyw wzdłuż boków czekolady, pozwalając czekoladowym lokom delikatnie spaść na folię. Uformuj jak najwięcej loków. Powtórz proces z pozostałymi kwadratami czekoladowymi.
Umieść loki dekoracyjnie na wierzchu ciasta, lekko oplatając. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Ciasto w lodówce.)
Przed podaniem ciasta przesiać cukier puder na czekoladowe loki.