Indyk wędzony natarty przyprawą z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym

Indyk wędzony natarty przyprawą z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wędzonego indyka z przyprawami z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 567 kalorii, 71g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, sól koszerna, syrop żurawinowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć gruszkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Gruszkowe jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Przyprawa-Natarty Indyk Z Przecierem Czosnkowo-Gruszkowym, Pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i farszem z chleba kukurydzianego, oraz Pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i farszem z chleba kukurydzianego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować indyka, Usuń i wyrzuć podroby i szyję. Spłucz indyka zimną wodą i osusz. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
MięsoMięso
2
Na patelni z galaretką ułożyć indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Połącz brązowy cukier i następne 7 składników (brązowy cukier przez kolendrę). Rozetrzyj mieszankę przyprawową nad i pod skórą. Przykryć indyka folią; przechowywać w lodówce 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KolendraKolendra
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Cała TurcjaCała Turcja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Kawałki drewna moczyć w wodzie 1 godzinę i dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Umieść dużą, jednorazową patelnię z folii aluminiowej na środku dolnego stojaka grillowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Umieścić 25 brykietów z węgla drzewnego z każdej strony patelni; rozpalić brykiety.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ułożyć kawałki drewna na rozgrzanych węglach. Płaszcz top grill rack z natryskiem do gotowania; umieścić na patelni foliowej i gorących węgli. Odsunąć indyka, wyjąć z galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cała TurcjaCała Turcja
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Umieść na górnym stojaku na patelni z folii aluminiowej. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Przykryć i dymu indyka 2 1/2 godziny lub do mięsa termometr rejestruje 180, dodając 8 dodatkowych brykietów z każdej strony miski co godzinę. (Jeśli Indyk stanie się zbyt brązowy, przykryj luźno folią. Indyk będzie głęboki mahoń brązowy po zakończeniu.) Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Podawać z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
FarszFarsz
SyropSyrop
GruszkaGruszka
10
Uwaga: staraj się nie sprawdzać indyka zbyt często. Podnoszenie pokrywy grilla znacznie obniża temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia28
Magazyn