Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym

Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj solonego indyka z ziołami z sosem jabłkowym. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 997 kalorii. Ten przepis służy 10. Jeśli masz jabłka granny smith, jabłecznik, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 53 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr, oraz Solony rozmaryn chrupiący Indyk z sosem z patelni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: sznurek rzeźniczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
1
Połącz wszystkie składniki solanki w dużym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2
Dodać indyka i pozostawić do solanki w lodówce na 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1
Wyjąć indyka z solanki na noc przed pieczeniem i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Połączyć rozmaryn, szałwia, i masło do skorupy ziół w małej misce. Doprawić do smaku koszerną solą. Masĺ ' o wykonaÄ ‡ pod skĂłrÄ ... indyka i wmasowaÄ ‡ w biust i nogi. Masuj masło również na zewnątrz skóry. Zwiąż nogi razem na piersi, aby chronić je podczas gotowania i pomóc utrzymać wilgotne i soczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Cebulę, marchew, seler, czosnek, jabłka, liście laurowe, laskę cynamonu i tymianek wyłożyć na patelnię i doprawić solą. Ułóż indyka na wierzchu warzyw i przechowywać w lodówce na noc odkryte! Tak, zgadza się, uncovered. Pomoże to wyschnąć skórę i stać się naprawdę brązowy i chrupiące. Upewnij się, że w lodówce nie ma surowej żywności w pobliżu indyka. Po schłodzeniu przez noc indyk jest gotowy do wejścia do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Na ImprezyNa Imprezy
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
3
Umieść 2 filiżanki wywaru z kurczaka i 1 filiżankę cydru jabłkowego na dnie patelni. Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż skóra stanie się naprawdę ładna i brązowa, około 40 minut. Obniżyć ciepło piekarnika do 350 stopni F na pozostałą część czasu gotowania. Podlewaj indyka co około 30 minut i w razie potrzeby dodaj więcej wywaru do patelni. Gotować około 17 minut na Funt. Gdy dotrze do odpowiedniego koloru, namiot indyka z folią aluminiową, aby zapobiec jego zbyt ciemny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
JabłecznikJabłecznik
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Na ImprezyNa Imprezy
4
Wyjmij indyka z piekarnika, gdy natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część indyka zarejestruje 160 stopni F. upewnij się, że termometr nie dotyka kości podczas czytania. Gdy Indyk osiągnie odpowiednią temperaturę, wyjmij go z patelni do pieczenia na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 30 minut. Przykryć luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Na ImprezyNa Imprezy
5
Odcedź wszystkie warzywa na misce, aby oddzielić je od wywaru/mieszaniny. Wyrzucić warzywa. Odcedzić tłuszcz i dodać go do patelni. To tłuszcz na zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Umieść patelnię na 2 palnikach i na małym ogniu i ubijaj mąkę. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek, o 4 do 5 protokół. Powoli ubij pozostałą 1 szklankę cydru jabłkowego, pozostałą bulion z kurczaka i mieszankę bulion/cydr. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie konsystencję sosu. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
JabłecznikJabłecznik
1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wlać do dzbanka lub miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Pokroić indyka, przełożyć na półmisek i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
9
Dziękujemy za tak wspaniałego indyka!!!
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicydr jabłkowy, podzielonycydr jabłkowy, podzielony53 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła63 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3kijemasło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa2smallsduża lub marchewka pokrojona w kostkęduża lub marchewka pokrojona w kostkę2smallsduże lub marchewki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkęduże lub marchewki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkę2sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowy pokrojony w 1/2 cala kostkęseler naciowy pokrojony w 1/2 cala kostkę3sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka, podzielonyrosół z kurczaka, podzielony1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pęczkirozmaryn świeżyrozmaryn świeży1bunchświeży rozmaryn, liście drobno posiekaneświeży rozmaryn, liście drobno posiekane1pęczkiświeża szałwiaświeża szałwia1bunchświeża szałwia, liście drobno posiekaneświeża szałwia, liście drobno posiekane1Głowaczosnek, pokrojony w 1/2 równikaczosnek, pokrojony w 1/2 równika4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2Jabłka Granny Smith, pokrojone w 1/2 cala kostkęJabłka Granny Smith, pokrojone w 1/2 cala kostkę796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna1Dużecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1Dużecebula pokrojona w 1/2 cala kostkęcebula pokrojona w 1/2 cala kostkę1bunch2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku5kilogramyTurcja, free range organic jest świetnyTurcja, free range organic jest świetny7Średnia żółta cebula, posiekanamielona gałka muszkatołowa lub świeżo startamielona gałka muszkatołowa lub świeżo starta
TrudnośćEkspert
Gotowe W53 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia36
Magazyn