Indyjski Pudding kukurydziany z boczkiem i szczypiorkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Indyjski Pudding kukurydziany z boczkiem i szczypiorkiem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, szczypiorku, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Grillowana Pizza kukurydziana z boczkiem i szczypiorkiem, Świeża kukurydza Sauté z boczkiem i szczypiorkiem, oraz Indyjski Chleb Kukurydziany Budyń.
Instrukcje
Płaszcz 1 1/2-quart naczynia do pieczenia z gotowania sprayu, i posypać 2 łyżeczki mąki kukurydzianej.
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj cebulę i dalej 5 składników (cebula przez boczek), i saute 3 protokół lub do miękkości. Wymieszać ziarna kukurydzy i 1 szklankę mleka. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać 1/3 szklanki mąki kukurydzianej, mieszając trzepaczką.
Połączyć 1/2 szklanki mleka i jajka; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodaj do mieszanki mąki kukurydzianej na patelni; dobrze wymieszać. Wymieszać ze szczypiorkiem.
Wymieszać łyżką do przygotowanego naczynia.
Piec budyń w 350 przez 30 minut lub do lekko rumiane i ustawić.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gabrielskloof Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.